Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számítástechnika
     
Hihetetlen Tudomány
     
KIKAPCSOLÓDÁS
     
Hasznos
     
Féldrágakövek

Klikk a képre!

     
Időjárás

Időjárás előrejelzés

     
Látogatotság
Indulás: 2007-07-18
     
Hi-Tech Hírek
Hi-Tech Hírek : Agyhullámokat közvetítő headset

Agyhullámokat közvetítő headset


A Pc- játékokat kedvelők álma megvalósul.

Az amerikai/ausztrál Emotiv nevű cég egy olyan headsetet fejlesztett ki, amely képes az agyhullámokat letapogatva a játékos érzelmeit vagy utasításait tolmácsolni a számítógép felé.

Az  (EEC) elektro-enkefalográfián alapuló szerkezet a gyártó szerint most először valóban lehetővé teszi, hogy a felhasználó csupán gondolatain és érzelmein keresztül befolyásoljon egy játék-környezetet. Ilyen irányú kísérletek korábban is folytak, az eredmény azonban nem volt meggyőző: a készülékek gyakran egy csomó elektróda felhelyezését vagy valamilyen zselé fejbőrre kenését igényelték, emellett pedig sokszor arra is szükség volt, hogy egy technikus folyamatosan az adott felhasználó agytevékenységéhez igazítsa működésüket. Az Emotiv által Epoc-nak keresztelt headset esetében viszont mindez fölösleges, ráadásul nem is kerül majd több tízezer dollárba – javasolt fogyasztói ára mindössze 300 dollár. A piaci forgalmazás állítólag még az idén megindul.

Az Epoc az Emotiv szerint több mint 30-féle különböző érzelmet, indulatot vagy cselekvésre irányuló szándékot tud megkülönböztetni és követni, az izgalomtól a meditáción és feszültségen át a nevetésig, vagy éppen egy tárgy különféle jellegű mozgatásáig. Így aztán a játékosok nemcsak tárgyakat tudnak majd kezelni a virtuális világokban, hanem mondjuk ott létrehozott alterego-ik (avatar) is különböző arckifejezéseket ölthetnek föl, vagy gesztusokat tehetnek pusztán azáltal, hogy ők rágondolnak, vagy egyszerűen éreznek valamit. Az IBM máris ráharapott az ötletre; Paul Ledak, a kék óriás Digitális Átállási részlegének vezetője úgy nyilatkozott, hogy az Epoc fontos eleme lehet a jövőben kialakításra kerülő 3D internetes világnak, illetve az ott zajló virtuális kommunikációnak.

 

     

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!