Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számítástechnika
     
Hihetetlen Tudomány
     
KIKAPCSOLÓDÁS
     
Hasznos
     
Féldrágakövek

Klikk a képre!

     
Időjárás

Időjárás előrejelzés

     
Látogatotság
Indulás: 2007-07-18
     
TALÁLMÁNYOK

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Pal-V a Repülő Trike

   

 Egy profi megoldás a közúton saját erejéböl közlekedni tudó légi járműre.

Ez a prototípus nem akárhogyan száguld az utakon miközben remekül megálja a helyét, a levegőben is. 
Transformers szerű átalakulással rövid időn belül képes a levegőbe emelkedni, a leszálás után 
pár mozdulattal vissza alakítható egy száguldó háromkerekű közuti járművé.

Emberszerű DARPA robot

   

A Boston Dynamics által a DARPA megbízásából és az amerikai védelmi minisztérium finanszírozásával fejlesztett PETMAN robot nemcsak egész emberszerű külsőt mondhat magáénak, de még izzadni is képes, és szabályozni saját „test”hőmérsékletét.

TZ-Elma a magyar elektromos autó

J-O-E   

 

 Éjjel nappal töltenék a napelemek a magyar környezetbarát elektromos autót!

 
Az önmagát reklámozó Suzuki Swift, TZ-Elma, a magyar elektromos autó,  amelynek hajtáslánca bármilyen autóba beépíthető, 
üzemeltetési költsége pedig töredéke a benzines társainak. 
Az új kisautó ára, alacsony végsebessége a töltési lehetőségek hiánya ezáltal kis hatótávolsága  
gátolja az elterjedését, de a fejlesztők ennek ellenére bíznak a sikerben. 
Egyelőre azonban se támogató se vevő sincs, csak további ötletek a éjszakai Holdfénynél is működő napelemes 
töltőállomás-hálózatra és az elektromos roadsterre.

Van remény, szupergyorsan tölthető akumulátor!

J-O-E   

Az amerikai kutatók "MIT" már elkészítettek egy prototípust, ami 10-20 másodperc alatt teljesen feltöltődik - a cél a mobiltelefonokon, PDA-kon át az elektromos autókig terjedő terület lefedése.

Vezeték nélküli töltők.

   

Szabványosítani fogják a vezeték nélküli áramátviteli ezközöket, a "VPC" konzorciumot 8 nagyválalat hozta létre.

Az autók elpazarolt energiája

   

Áramfejlesztő aszfalton dolgoznak izraeli szakemberek, minél nagyobb az autóforgalom, annál több villamos energiát termel az aszfaltra gyakorolt nyomás.

3M mikroprojector

   

Az alig tenyérnyi, mobiltelefon méretű MPro110 Mikroprojektor műszaki áttörést jelent a vizuáltechnikában. A parányi kivetítő a személyes prezentációkhoz és a digitális tartalmak közös megtekintéséhez nyújt egyszerű és valóban mobil lehetőséget.

Pókember-ruha a valóságban

   

2007. augusztus A képregények és a mozi világából átültethető a valóságba a híres pókember-ruha, mellyel viselője képes lenne a sima, függőleges falakat megmászására is, taglalja egy tanulmány.

Napelemes versenyautó

   

Kizárólag napenergiával működő autót mutatott be az Európai Bizottság csütörtökön: a több mint száz európai vállalat

Sokkoló lövedék

   

Az egyébként nagyon durva gumilövedék ehhez képest gumicukor. A XREP Tasert így nem is tömegoszlatásra szánták, hanem veszélyes bűnözők semlegesítésére. Konkrétan egy vadászpuskát ötveztek egy sokkolóval.

A világ legkisebb gitárja . . .

   
A nanotechnológia egyik képviselője ez a NANOGITÁR:

Gáztermelés évmilliók helyett évek alatt 2007. augusztus

   
Az Arizona Egyetem geokémikusa, Jennifer McIntosh úgy véli, nem kell évmilliókat várni a természetes gázok újratermelődésére, sőt talán még az is megoldható, hogy emberi időléptékekkel mérve is újabb és újabb készletekhez jussunk hozzá.

Ég veletek vezetékek!

   
AZ MIT egyik kutatócsoportjának sikerült a teljesen vezeték mentes áram átvitelt megvalósítania, mellyel egy lépéssel közelebb került egy igazán vezeték mentes jövő…

Növekszik a napcellák hatásfoka

   

Felvázolták az álcázó eszköz elvét

   

Magyar háromdimenziós képernyő

   

Állóképesebbé varázsol egy ritka izomszövet

   

Leküzdhetők a fenntartható energia korlátai?

   

Daniel Dingel vízzel hajtott autója

   
Ezen az oldalon egy működő vízautóról olvashatsz. A Fülöp-szigeteken élő feltaláló, Daniel Dingel, több mint száz különféle benzinmotoros autót alakított már át vízmeghajtásúra. Az itt következő oldalakat különböző helyekről ollóztam össze, de remélhetőleg sikerül egy egységes képet kapnod Daniel vízautójáról. Az elv nagyon egyszerűnek látszik, bár a feltaláló nem tette publikussá a találmánya pontos leírását. A következő oldalakon viszont a feltételezett működési elvről is olvashatsz.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

     

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!